HTML

Raklap bútor ötletek Neked!

Stílusos és modern raklap bútor ötletek blogja.

Friss írásaim

Állandó oldalak

Raklap típusok, méretek a teljesség igényével!-EUR raklapok II.

2014.01.27. 09:15 K.Johnny

 

Sziasztok!

Ma folytatom a különböző EUR szabványú raklapok tulajdonságainak ismertetését. Mint ahogyan az előző EUR raklapos bejegyzésemben részletesen leírtam, ezeknek a szabvány raklapoknak mérettől és teherbírástól függően több fajtája lehet, úgymint EUR-I;EUR-II; EUR-VI;  

EUR-II raklap

eurII.jpg

 

Főbb méretei:

-        Szé-Ho-Ma: 1200mm x 1000mm x 162mm

-        Deszkák száma  a rakodó felületen: 9db

-        Fafaj: Fenyő vagy Nyárfa

-        Teherbírása: Egyenletes teherelosztás esetén 1250kg.

-        Átlag ár: Kereskedőtől és állapottól függően 1200-2500Ft között alakulhat.

Ha érdekel a többi EUR raklap típus, látogass el weboldalamra, ahol minden információt megtalálsz a raklap bútorokról!

 

 

5 komment

Címkék: EUR raklap

A bejegyzés trackback címe:

https://raklapbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr555784190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orphan black 2014.01.27. 12:15:52

ez nekem nagyon tetszik. megnéztem a korábbi posztban látható videót, egész egyszerűnek is tűnik a megvalósítás. minimális tervezés, és megfelelő szerszámok. két nagyon hülye kérdésem lenne: ilyen nagyobb párnákat külön csináltatni kell? és hogy van rögzítve a párna a raklaphoz? jah és egy harmadik is akad:D hol lehet raklapot beszerezni? lehetőleg ingyen ugye:D

Cs 2014.01.27. 16:43:16

@orphan black: Párnákat valszeg csináltatni kell, vagy csinálni. Szivacsot lehet méretre is venni/csináltatni (google). A párnákat valszeg odakötik, kis "füleket" varnak a huzat aljára, amivel a deszkákhoz lehet kötni, de lehet tépőzáras megoldás is.

Raklap, ingyen. Olyan helyen kell dolgozni, ahol lehet szerezni, vagy építkezni kell, vagy mázli.

Raklap pénzért. Raklap gyártóknál, Raklapátvevőknél (google segít benne) vagy építkezéseken (kisebbeken, családi házaknál)

K.Johnny 2014.01.27. 18:37:35

@orphan black: Szia! Tényleg nem nehéz megvalósítani, csak egy pár dolgot kell elintézni és már az udvarodon is tudhatod a saját készítésű stílusos raklap bútorodat.
Kérdéseidre a válasz:
Azt kell eldöntened, hogy párnát vagy szivacsot szeretnél-e az ülőlapra, és a háttámlára.
Ha párnát akarsz akkor azt az elkészített raklap bútor méretének megfelelően akárhol megveheted. Választasz hozzá egy anyagmintát valamelyik méteráru boltban és a szomszéd varrónéni olcsón megcsinálja Neked.
Szivacs esetén a Google-ban megnézed a hozzád legközelebb eső szivacs kereskedőt, vagy kárpitost,aki ezzel foglalkozik és méretre vágatsz vele egy tetszőleges vastagságú(5,10, vagy 15cm) habszivacsot és ezt vonod be huzattal.
A rögzítéshez (ahogyan "CS" is írta) választhatod a kötős vagy a tépőzáras megoldást is. Az ár szempontjából a kötős olcsóbban jön ki.
Ha esetleg ezek a rögzítési módok nem tetszenek, akkor az ülőfelületre, vagy a háttámlára csinálsz egy kis szegélyt és a szivacsot ebbe süllyeszted bele.
Ez egy picit pontosabb tervezést, és kivitelezést igényel.

Hogyan, és mennyiért tudnál raklapot beszerezni?
Bárhol találhatsz. Az ismeretségi körödben biztosan van egy két elfekvő darab. Ha mégsem az sem baj, mert ahogyan "Cs" fogalmazott a Google segít benne. Használt raklaphoz már akár 250-500Ft/db áron is hozzájuthatsz, de 2000-2500Ft-os áron már újat is vehetsz. A kereskedőknél biztosan találsz a célnak, valamint a pénztárcádnak megfelelő minőségű és méretű raklapot.
A kulcskérdés itt a cél, mert ennek megfelelően kell megválasztani a raklap típusát, mert nem mindegy, hogy vékonyabb deszkájú egyutas vagy a strapabíróbb EUR raklapot választod.
Ha kerti bútort szeretnél akkor a videóhoz hasonlóan én a standard 800x1200-as EUR I-es raklapot ajánlanám.
Remélem, kielégítő választ adtam. Ha esetleg elbizonytalanodtál raklap a kiválasztással kapcsolatban, akkor kérdezz nyugodtan, vagy olvasd el a következő bejegyzéseimet, ahol a raklapok fajtájának, méretének és kiválasztásának kérdéskörét járom részletesen körül.

Flóra23 2014.11.19. 13:15:30

Ezen az oldalon még több raklap típussal ismerkedhettek meg! raklapbutoros.blog.hu/2014/11/18/raklap_tipusai_i

Bogdan Sapruka 2015.03.18. 22:25:11

Üdvözöljük!
A nevem Bogdan Sapruka
I elfoglalni export euro raklap Ukrajna nyugati Európába
Az átlagár EUR 6,00 € per raklap FCA is szállított a város
Saját kapcsolatok:
Tel. +380936233628
mail: sapruka2013@gmail.com
Őszintén Sapruka Bogdan!
süti beállítások módosítása